bil
strzalka_biala

KOLACJA

„JAPOŃSKIE IMPRESJE"


KOLACJA JAPOŃSKIE IMPRESJE W PAŁCU KULTURY I NAUKI
PRZED SPEKTAKLEM "MADAMA BUTTERFLY" 15 CZERWCA 2019 R., GODZ. 18:30

Kolacja Japońskie impresje to kulinarna podróż do kraju Kwitnącej Wiśni, inspirowana librettem opery “Madama Butterfly” Giacomo Pucciniego. Niezwykły pop up, czyli ciesząca się niesłabnącą popularnością światowa formuła spotkań kulinarnych tym razem zagości w samym sercu miasta, na czwartym piętrze Pałacu Kultury i Nauki. 

Kolację poprowadzi Sebastian Olma, szef kuchni restauracji Belvedere, który pracował m. in. z Tomem Aikensem i Gordonem Ramsayem. Niezapomniane menu, inspirowane librettem opery „Madama` Butterfly” stworzył Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin). W programie m. in. kwiat cukinii w tempurze z majonezem umeboshi i tartym żółtkiem czy lody koji z malinami i żelem sake.
Producentem wykonawczym kolacji studio kulinarne CookUp.

INFORMACJE:

Początek o 18:30 (prosimy o punktualne przybycie)
Godz. 18:30 - 20:30 (przystawka, zupa, danie główne, wino, woda)
W przerwie spektaklu ok. godz. 22:00-23:00 (deser, kawa, herbata, woda)

BILETY ZAPROSZENIA W CENIE 295 ZŁ ZA OSOBĘ SĄ DOSTĘPNE:

w terminie od 16 października 2018 r. do 14 czerwca 2019 r. on-line poprzez rezerwację na stronie internetowej www.teatrstudio.pl oraz w kasie biletowej Teatru Studio. W tym terminie bilety na kolację będą dostępne dla wszystkich chętnych. Wydarzenie dedykowane jest głównie widzom spektaklu „Madama Butterfly“, lecz zaproszenie na kolację będą mogły nabyć także osoby, które nie wybierają się na spektakl operowy. 

Jeżeli wybierasz się na kolację w wiekszej grupie przyjaciół, zgłoś nam to na adres kolacja@madamabutterfly.pl abyśmy mogli, w miarę możliwości, przygotować Wam miejsce przy wspólnym stole. Jednocześnie informujemy, że nie ma możliwości rezerwacji prywatnych stolików. 

MENU:

WERSJA KLASYCZNA

Przystawka zimna:
Opalana wołowina podawana z nozawanazuke, kremowym awokado i dzikimi ziołami

Przystawka ciepła:
Kwiat cukinii w panko z majonezem umeboshi i tartym żółtkiem

Danie główne:
Łosoś saikyozuke z kremową kukurydzą, piklowanym kombu, pudrem katsobushi i chipsem ryżowym

Deser:
Lody koji z malinami i żelem sake

WERSJA WEGETARIAŃSKA

Przystawka zimna:
Tempeh podawany z nozawanazuke, kremowym awokado i dzikimi ziołami

Przystawka ciepła:
Kwiat cukinii w panko z majonezem umeboshi i tartym żółtkiem

Danie główne:
Tofu z kremową kukurydzą, piklowanym kombu, pudrem sezamowym i chipsem ryżowym

Deser:
Lody koji z malinami i żelem sake


WSPÓŁORGANIZATOR:

CookUp to największa i najprężniej działająca szkoła kulinarna w Polsce. To także zespół specjalistów i pasjonatów z bogatym doświadczeniem z pogranicza branży rozrywkowej, kulturalnej, lifestylowej oraz PR, którzy od przeszło sześciu lat wyznaczają trendy i organizują największe wydarzenia kulinarne w Polsce. W 2018 r. otwarty został oddział marki w Londynie poszerzając tym samym działalność firmy na arenie międzynarodowej. Na co dzień współpracują z ponad 50. najlepszymi szefami kuchni z Polski i Europy. Kolacje pop up, gotowanie w niecodziennych plenerach czy wnętrzach, pokazy live cooking oraz wielowymiarowe projekty kulinarne angażujące wszystkie zmysły czy kreatywne projekty edukacyjne to ich chleb powszedni.

WSPÓŁTWÓRCY MENU:

Sebastian Olma - szef kuchni z przeszło dziesięcioletnim doświadczeniem w branży.
Zwycięzca drugiej edycji programu kulinarnego Top Chef. Wyzwania na wielką skalę to jego specjalność. Zbudował i prowadził restaurację na terenie festiwalu Opener, był autorem menu na Bal Fundacji TVN Nie Jesteś Sam, jak również Bal magazynu Vogue. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u Gordona Ramsaya i Toma Aikensa, w którego słynnej londyńskiej restauracji z gwiazdką Michelin miał okazję pracować. Jako jedyny polski szef kuchni został wyróżniony i zaproszony jako gość specjalny na pokaz dla mediów i uczniów w słynnej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Obdarzony niepowtarzalną charyzmą wciąga odbiorców w swoją kulinarną narrację.

Michał Kępiński - utalentowany szef kuchni z imponującym, a zarazem intrygującym międzynarodowym doświadczeniem, które zdobywał m.in. w restauracji KOKS na Wyspach Owczych (2 gwiazdki Michelin) oraz restauracji Maaemo w Oslo (3 gwiazdki Michelin). Michał to także ekspert i autorytet w dziedzinie sztuki fermentacji, która w jego wykonaniu reprezentuje doznania smakowe na najwyższym poziomie. Z zamiłowania “człowiek lasu” obdarzony szczególną wrażliwością na zmiany pór roku, otaczającą przyrodę i lokalne produkty. Prowadził kolacje degustacyjne w krajach nadbałtyckich w kolaboracji z innymi szefami kuchni oraz warsztaty kulinarne z technik fermentacji.

Piotr Bruś Klepacki - kucharz pasjonat, prowadzący warsztaty kulinarne. Jest autorem niezliczonej ilości przepisów i dań do nagrań oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Wielbiciel etnicznego jedzenia i szczerości na talerzu. Obieżyświat i podróżnik wciąż poszukujący inspiracji i nowych smaków w najdalszych zakątkach różnych kontynentów. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia w rzeczywistość.

Organizers

Partners

studio-logo
plac-logo

Honorary
patrons

Partners

warszawa
LOGO-ambasciata-varsavia 3
logoAmb-Pologne_3
japonia

Partners

Partners

orange_logo 2
instytut
Untitled 2
palac
sin-logo
filharmonia
big
Bitmap
pwm_2

Media partners

Media partners

TOK
onet
Newsweek
Polska_times
Naszemiasto

Editorial
coaction

Partners

classics
vogue
Maestro
Gazetta
viva
Uroda